..::Jom laa ikut::..

Wednesday, June 12, 2013

< Kerja..oh..Kerja >

Assalamualaikum...Alhamdulillah berkesempatan menulis lagi..hehehe
Rindunya pada penulisan nie sejak akhir-akhir nie..apa tak nya..sibuk sesangat dengan kerjaya baru le..
Mesti hairan kan...achik keja apa??apa kerjaya baru pulak...?ermmm,,meh sini nak citer..hahahaa~~

  Dear..
Achik nie sebenor-benornye..owner bisnes of Makcik Sedap Enterprise,,ermmm..dalam erti kaa lain achik punya bisnes sendiri ler.Dah 2 tahun bertapaknya Mee Ketam of Makcik Sedap nie..kira agak paYmes gak lah ye..hihuuu~~Rezeki..Syukur Ya Allah...makin ramai yang datang ke warung kecik kami yang terletak bersebelahan je ngan umah achik.Sebenarnya terciptanya idea nie pun sejak achik menjaga kedua arwah mak dan ayah.Permulaan yang memang perlu ketahanan mental dan fizikal.Nasib ler en.Asben sentiasa memberi sokongan padu.Dalam kecerian dan detik-detik kebangkitan dalam perniagaan achik diduga dengan kepergian orang tersayang..Ayah pergi pada 15/4/2012 dan selang 7 bulan Mak pula pada tanggal 16/11/2012.Masa tu..hanya Allah saja yang mengetahui betapa perit "erti kehilangan".Tinggal achik disaat achik nak mereka lihat kejayaan seorang anak.Al-Fatihah buat kedua mak dan ayah tersayang juga seluruh kaum muslimin dan muslimat yang telah pergi dulu...Al-Fatihah
~Ameen~
 Hampir sebegitu lama achik mencari kekuatan dalam kehilangan.Sokongan dan dorongan dari rakan,sahabat handai dan keluarga sedikit sebanyak menjadikan achik kembali sedikit ceria.Achik buat keputusan untuk mencari kerjaya bagi melupakan seketika kesunyian dihati..
 Finally i found it !!..Achik diterima bekerja disebuah Klinik Pergigian private hokay..haaa..tu dia..cek nak jadi misi gigi gitu...kihkihkih.
~Tempat kerja ku~



1/5/2013 bermulanya kerjaya achik..di Sini --->
















Comey tak tempat keja achik..??Pink lagi...peberet kaler naa...Alhamdulillah..seronoknya bekerja disini bersama-sama dengan staf-staf yang memang satu kepala.Sharing is caring tak gitu...hihuuu~~
 Kerjaya baru ni memang mencabar minda.Mencabar diri dari segala sudut dan segi.Tapi semua dapat diatasi dengan sedikit pengorbanan..ampa taw..^_^.
  • kena belajaq nama alatan yang digunakan
  • kena taw apa yang perlu disediakan (basic)
  • kena faham betoi-betoi arahan bila doctor minta alatan
  • kena laaa..tahan tengok darah..urmm,,part seram dalam idop nie..kihkih
 Adehhh..punya la jenoh achik nak faham,nak sebut,nak kenai..dan macam-macam "nak" la lagi lah dan sewaktu dengan nya...tapi tetap sempoi dan bangga kot..sekurang-kurangnya achik ada new experience dalam bidang yang tak terjangka.Achik syukur sebab punya doctor yang memang best lah..tak lokek mengajar.Hopefully...Klinik Pergigian Balik Pulau akan bertambah maju dan jaya.
Ini lah KERJAYA baru achik..dan achik masih lagi membuka perniagaan MEE KETAM BALIK PULAU.
Hihuuu...acaner tu korang??? (pikir-pikir kan lah ye...)hahah~~

 Ok lah achik tak nak celoteh panjang...sebab banyak lagi entri yang achik nak korang follow nanti.Macam-macam adaaa..Haa..Jom...\/

No comments:

Post a Comment